Rabu, 20 Januari 2010

JEJEMPUT TAHU

Akak cuba resepi baru yg akak ambik dari myresepi, kalo tak silap ... akak pun dah lupe ... minta maaf yer tuan punyer resepi, saya dah luper dari maner ambik resepi ni ... sedap buat minum pagi atau pun petang ...

Bahan:

10 ketol tahu

Udang halus di cincang (agak2) (boleh juga di gantikan dengan isi ayam)
1 sudu jintan kasar n jintan halus
Lada hitam or lada sulah
Cili merah hiris ..dalam 2 biji
Bawang merah hiris 1 biji
Sedikit garam
1 biji telur kuning


Cara:



Lenyekkan tahu dan ramaskan dgn  udang dan masukkan semua bahan lain .. pastu kepal kepal kecik .. bulat2 dan goreng. goreng macam kita buat cekodok.  Hidang dengan sos.









Hidang dengan sos ...




Tiada ulasan:

Catat Ulasan